Wat is een loodgieter en wat doet een loodgieter?

Wat is een loodgieter en wat doet een loodgieter?

Inhoud

Deel dit bericht

Wat is een loodgieter en wat doet een loodgieter?

Wat is een loodgieter en wat doet deze vakman precies voor werkzaamheden? Loodgieters zijn verantwoordelijk voor installatie- en onderhoudswerkzaamheden aan leidingen en verwarmingsinstallaties. Zoals cv ketels. Ook als er sprake is van verstoppingen kun je een loodgieter inschakelen. Bijvoorbeeld als je te maken hebt met een verstopte afvoer of een toilet. Ook bij lekkages kun je de hulp van een ervaren loodgieter inschakelen. Vaak 24/7.

De werkzaamheden van een loodgieter

Loodgieters voeren ook reparaties uit. Bijvoorbeeld aan verouderde leidingen of afvoeren. Heb je last van een lekkage door een gebarsten waterleiding? Ook dan schakel je de hulp van een loodgieter in. De leidingen worden gerepareerd of zo nodig vernieuwd. Dat geldt ook voor verstoppingen. In de keuken of het toilet, maar natuurlijk ook in de badkamer.

Veel loodgieters bieden spoedreparaties aan. Ze zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Van deze dienst kun je gebruik maken bij een lekkage of vochtvorming in huis. Het snel detecteren van de oorzaak én de lekkage is belangrijk om meer schade te kunnen voorkomen. Daarom schakel je voor deze reparaties zo snel mogelijk een loodgieter in.

  • Repareren en aanleggen van waterleidingen
  • Repareren en opsporen van lekkages
  • Repareren van dakgoten
  • Ontstoppen van het riool of de afvoer

Een verstopte afvoer of toilet is niet alleen heel vervelend, maar moet ook snel worden opgelost. Zo kun je waterschade en lekkages voorkomen. Soms kun je een blokkade zelf verhelpen. Bijvoorbeeld met water en soda of een ontstoppingsveer. Bevindt de verstopping zich verder in de leiding of de afvoer? Dan heb je de hulp van een ervaren loodgieter nodig.

Wil je een cv-ketel laten installeren of moeten er nieuwe leidingen worden getrokken? Een loodgieter zorgt voor een professionele installatie in nieuwbouw woningen of bestaande bouw. Een loodgieter draagt ook zorg voor het verleggen van leidingen of aansluitingen bij een renovatie of verbouwing. Bijvoorbeeld van de keuken, de badkamer of de douche.

Een loodgieter is ook gespecialiseerd in het installeren van diverse verwarmingssystemen.

  • Installeren van cv-ketels en verwarmingssystemen
  • Monteren en verkopen van sanitair
  • Aanleggen van gas- en pijpleidingen

De belangrijkste installatiewerkzaamheden van een loodgieter zijn toch wel het installeren, repareren en onderhouden van de cv ketel. Dit systeem maakt gebruik van gas en water en zorgt ervoor dat je binnenshuis de beschikking hebt over warm water én verwarming. Een loodgieter draagt zorg voor de installatie van nieuwe verwarmingsketels, maar kan deze ook voorzien van een reparatie of een jaarlijks onderhoud. Daardoor weet je zeker dat de ketel, de warmwatervoorziening en de verwarming naar behoren blijven werken en presteren.

3. Onderhoudswerkzaamheden

Naast onderhoud- en reparatiewerkzaamheden, zijn loodgieters ook verantwoordelijk voor het onderhoud van leidingen en verwarmingsinstallaties. Vaak is dit 1 tot 2 keer per jaar nodig. Met een goed onderhoud kunnen slijtages of mankementen vroegtijdig worden opgespoord om grotere problemen, lekkages, verstoppingen of storingen te voorkomen.

  • Onderhouden van verwarmingsinstallaties
  • Onderhouden van leidingen en kranen
Wat is een loodgieter en wat doet een loodgieter?

Welke opleiding heb je nodig om loodgieter te worden?

In Nederland is er een tekort aan loodgieters. Dat is voor veel mensen een reden om zich te richten op de installatietechniek sector. De opleiding bestaat uit zowel theorie als praktijk. Als je aan de slag wilt als loodgieter moet je de opleiding Monteur Service en Onderhoud volgen en met succes afronden. Als vooropleiding heb je een MBO of VMBO diploma nodig op niveau 1. Loodgieters hebben een afwisselend beroep. Er is geen 1 dag hetzelfde. Soms heb je te maken met het onderhouden van leidingen en cv-ketels, terwijl je de andere dag een verstopte afvoer verhelpt of nieuw sanitair in de badkamer installeert.

Heb je naar aanleiding van bovenstaande tips nog vragen of wil je hulp van een professionele loodgieter? Dan is het verstandig om een ervaren loodgieter in te schakelen. Loodgieter Rotterdam helpt je hier graag bij! Wij hebben meer dan 47 jaar ervaring binnen het loodgietersvak en zijn gegarandeerd de juiste partij om u verder te helpen.

Bel nu met Loodgieter Rotterdam (010 332 0730) en wij staan vaak binnen een half uur aan aan jouw deur!

installatiebedrijf rotterdam

Loodgieter in Rotterdam Nodig?

Bel nu met Loodgieter-Rotterdam en binnen 30 minuten staat er een loodgieter voor uw deur.

Meer blogs om te lezen

cv ketel vervangen voor warmtepomp
Tips
Cv-ketel vervangen voor een warmtepomp: waarom?

Cv-ketel vervangen voor een warmtepomp: waarom? Waarom een cv-ketel vervangen voor een waterpomp? In de eerste plaats omdat duurzaamheid steeds belangrijker wordt. Zeker binnen onze