Wanneer schakel je een loodgieter in?

wanneer-schakel-je-een-loodgieter-in

Inhoud

Deel dit bericht

Wanneer schakel je een loodgieter in?

Wanneer schakel je de hulp van een loodgieter in? Welke problemen kunnen loodgieters detecteren en verhelpen? Vroeg of laat hebben we allemaal wel eens de hulp van deze experts nodig. Maar waarvoor schakel je deze professionals in en belangrijker nog, wanneer? Soms is een klein probleem eenvoudig zelf te verhelpen. Als dit niet het geval is schakel je een loodgieter in. Voor de cv ketel, een kapotte leiding of een verstopping.

Loodgieter inschakelen: bij welke problemen doe je dat?

Soms is het niet zo eenvoudig om te bepalen wanneer je de hulp van een loodgieter inschakelt. Een lekkende kraan of een toilet dat wat langzamer wegloopt zijn geen spoed, maar vereisen op den duur wel de aandacht van een loodgieter. Is er een leiding gesprongen, heb je last van lekkages of werkt de cv ketel niet meer? Loopt de afvoer in de keuken niet meer door of is het toilet verstopt? Dan is het tijd om een loodgieter te bellen.

In deze situaties heb je een loodgieter nodig

Een verstopping is een belangrijke reden om de hulp in te roepen van een loodgieter. Zeker als je de afvoer niet zelf los kunt krijgen. Bijvoorbeeld met huis-tuin- en keukenmiddeltjes. Zelf de verstopte afvoer losmaken met chemische middelen of andere voorwerpen is géén goed idee. Hierdoor kan er ernstige schade ontstaan aan de leidingen met alle gevolgen van dien. Een verstopte afvoer vraagt om het inschakelen van een loodgieter. Dit kan ook met spoed. Bijvoorbeeld als de inhoud van het toilet bij het doortrekken over de rand heen komt. 

Verstopte gootsteen loodgieter rotterdam

Een lekkage is altijd vervelend en vraagt om het zo snel mogelijk inschakelen van een loodgieter. Er kan sprake zijn van een verstopte afvoer, maar een lekkage kan ook worden veroorzaakt door kapotte of bevroren leidingen. In alle gevallen is direct handelen noodzakelijk. Een loodgieter detecteert de oorzaak van het lek met speciale apparatuur. Daarna wordt de lekkage vakkundig verholpen. Dit is belangrijk om waterschade in je huis te kunnen voorkomen. Zoals lekwater dat door het plafond langs de muren heen sijpelt.

Ook wanneer je problemen ervaart met de cv ketel roep je de hulp van een loodgieter in. Bijvoorbeeld als het water van de douche niet meer warm wordt of als de centrale verwarming in de woonkamer niet meer werkt. Dat is zeker in de winterperiode een must. Een verwarmingsketel is een gesloten systeem. Als het probleem zich hier bevindt, kun je dit in de meeste gevallen niet zelf oplossen. Een loodgieter bellen is in dit geval noodzakelijk

Eén van de meest voorkomende oorzaken van lekkages zijn bevroren waterleidingen. Bijvoorbeeld omdat je bent vergeten om kwetsbare leidingen voor de vorstperiode af te sluiten en te beschermen. Het water dat zich in de leidingen bevindt bevriest en zet uit. Daardoor knapt de leiding. Dit komt vaak voor bij oude of poreuze waterleidingen. De breuk of de barst kan behoorlijke waterschade veroorzaken wanneer je de waterkraan opendraait. Heb je last van wateroverlast door bevroren leidingen? Bel dan direct een loodgieter.

Wil je nieuw sanitair laten installeren op een correcte manier? Ook dit kun je overlaten aan een loodgieter. Bijvoorbeeld voor het aansluiten van de leidingen van het toilet, de gootsteen of het bad. Een loodgieter zorgt ervoor dat de leidingen correct worden bevestigd en aangesloten. Zo weet je zeker dat je geen last krijgt van lekkages of andere defecten.

Zijn de leidingen van jouw woning verouderd? Of heb je een gedateerd huis gekocht? Dan is de kans groot dat je nieuwe leidingen moet aanleggen. Een belangrijke klus die je het liefst overlaat aan een ervaren loodgieter. Op deze manier kun je lekkages, verstoppingen en andere onvoorziene problemen met de waterleiding voorkomen. Natuurlijk schakel je ook de hulp van een loodgieter in als je nieuwe radiatoren of een nieuwe cv ketel wilt laten plaatsen.

Je kunt een afspraak maken met een ervaren loodgieter, maar soms is er ook sprake van spoed. Zo kan er midden in de nacht een grote lekkage ontstaan of kan het toilet in het weekend ernstig verstopt raken. Kan een afspraak niet wachten? Dan heb je met spoed een loodgieter nodig. Met deze hulp kun je restschade of andere grote problemen voorkomen.

(Met spoed) een loodgieter nodig? Schakel Loodgieter Rotterdam in!

Heb je bovenstaande tips toegepast, heb je toch een kapotte leiding door bevriezing? Dan is het verstandig om een ervaren loodgieter in te schakelen. Loodgieter Rotterdam helpt je hier graag bij! Wij hebben meer dan 47 jaar ervaring binnen het loodgietersvak en zijn gegarandeerd de juiste partij om uw verstopping op te lossen.

Bel nu met Loodgieter Rotterdam (010 332 0730) en wij lossen de verstopping de zelfde dag nog voor je op!

Spoed Loodgieter Rotterdam

Loodgieter in Rotterdam Nodig?

Bel nu met Loodgieter-Rotterdam en binnen 30 minuten staat er een loodgieter voor uw deur.

Meer blogs om te lezen

waar-plaats-je-een-koolmonoxide-melder-1.jpg
Tips
Waar plaats je een koolmonoxidemelder?

Waar plaats je een koolmonoxidemelder? Waar plaats je een koolmonoxidemelder? Wat is de beste plaats voor een CO2-melder en waar moet je rekening mee houden?

wanneer-schakel-je-een-loodgieter-in
Tips
Wanneer schakel je een loodgieter in?

Wanneer schakel je een loodgieter in? Wanneer schakel je de hulp van een loodgieter in? Welke problemen kunnen loodgieters detecteren en verhelpen? Vroeg of laat