Besparen op gas met deze tips van loodgieter Rotterdam

besparen op gas, gasverbruik verminderen

Inhoud

Deel dit bericht

Besparen op gas is zeker met deze hoge gasprijzen een must. Natuurlijk kun je zelf veel doen om het gasverbruik in huis te reduceren. Maar, met deze tips van ervaren loodgieters doe je dat nog efficiënter. Niet alleen in de winterperiode, maar natuurlijk ook in de zomer.

De maandelijkse vaste lasten die je betaalt aan de energieleverancier liegen er niet om. Wil je geld besparen en aan het einde van het jaar niet geconfronteerd worden met een bizar hoge afrekening? Dan kun je besparen op gas met deze tips van professionele loodgieters.

Gas besparen met deze 7 tips van professionals

1. Vorstbeveiliging in de slaapkamer

Koud slapen is niet alleen veel gezonder, maar bespaart ook nog eens flink op de energierekening. Daarnaast heb je niet veel last van de lage temperatuur als je warm onder je dekbed ligt. Zet de verwarming in de slaapkamers dus op vorstbeveiliging. Meestal betekent dit een temperatuur van om en nabij de 15 graden. Heb je het in de winter toch te koud? Maak dan gebruik van een winterdekbed of leg een extra deken op je bed.

besparen op gas, gasverbruik verminderen

2. Slimme thermostaat installeren om gas te besparen

Besparen op gas doe je ook met de installatie van een slimme thermostaat. Je hoeft de temperatuur voor zowel de dag als de nacht maar één keer in te stellen. De thermostaat hoef je dus niet op een lagere temperatuur te zetten als je opstaat of naar bed gaat. Daarnaast verbruik je niet onnodig veel gas als je dit een keertje vergeet. Door gebruik te maken van een slimme thermostaat kun je gas besparen en profiteren van gemak. Je kunt de thermostaat namelijk ook op afstand bedienen via een speciale applicatie op je telefoon.

3. Naar bed of de deur uit? Draai de temperatuur ruim van tevoren lager

Ben je van plan om rond 22.00 richting je slaapkamer te vertrekken? Zet de thermostaat dan ruim van tevoren lager. Met een uurtje kun jij jezelf al flink wat gas besparen. Dit doe je natuurlijk ook wanneer je weet dat je het weekend niet thuis bent, of wanneer je plotseling over moet werken. Daarvoor heb je wel een slimme thermostaat nodig.

4. Van 21℃ naar een standaard 19℃

Dit is een temperatuurverschil in huis die je nauwelijks merkt aan je lichaam, maar wel degelijk aan je gasrekening. Door de thermostaat standaard wat lager te zetten, kun je echt enorm veel besparen op gas. Als je bezig bent met huishoudelijke taken kun je de verwarming zelfs nog lager zetten. Heb je het snel koud? Zorg dan voor een extra trui of een lekkere warme deken. Met de gasbesparing in je achterhoofd kijk je veel meer ontspannen naar de televisie. Steek eventueel een tafelhaard aan of kies voor grote stompkaarsen.

5. Korter douchen met een timer

Ja het kan echt. In Nederland worden we gedurende de dag eigenlijk nauwelijks vies. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Toch kun jij jezelf binnen 5 minuten, of zelfs nog korter, schoon en fris douchen. Vaak staan we langer onder de douche omdat het warme water zo prettig aanvoelt. Ons haar en ons lichaam is dan allang gewassen. Besparen op gas doe je dus ook door korter te douchen. Maak desnoods gebruik van een timer. Je zult zien dat je na enkele dagen zelfs nog minuten overhoudt om van de warmte te genieten.

6. Tochtstrips en gordijnen aanbrengen

Een woning heeft verschillende openingen waardoor warmte kan ontsnappen. Denk maar eens aan de brievenbus in de deur, de kieren onder de voordeur of de open toegang naar de zolder. Gas besparen kan ook door het aanbrengen van tochtstrips. Daardoor heb je meer rendement van het gas dat je verstookt. Dat geldt ook voor gordijnen. Hang ze voor de voordeur of de achterdeur. Je hebt geen last van een koude luchtstroom én bespaart op gas.

7. Je woning beter isoleren

Dit is een grotere investering om te kunnen besparen op gas, maar het isoleren van je woning betaalt zich uiteindelijk flink terug. De warmte wordt in de winter beter vastgehouden. In de zomer kun je met de juiste woningisolatie profiteren van een aangenaam koel huis. Het grootste voordeel van isolatie zie je terug op de gasrekening. Deze daalt aanzienlijk.

Helpen deze tips niet voldoende? Schakel Loodgieter Rotterdam in!

Heb je bovenstaande tips toegepast, maar is de verstopping nog niet weg uit het riool? Dan is het verstandig om een ervaren loodgieter in te schakelen. Loodgieter Rotterdam helpt je hier graag bij! Wij hebben meer dan 47 jaar ervaring binnen het loodgietersvak en zijn gegarandeerd de juiste partij om uw verstopping op te lossen.

Bel nu met Loodgieter Rotterdam (010 332 0730) en wij lossen de verstopping de zelfde dag nog voor je op!

Loodgieter in Rotterdam Nodig?

Bel nu met Loodgieter-Rotterdam en binnen 30 minuten staat er een loodgieter voor uw deur.

Meer blogs om te lezen

waar-plaats-je-een-koolmonoxide-melder-1.jpg
Tips
Waar plaats je een koolmonoxidemelder?

Waar plaats je een koolmonoxidemelder? Waar plaats je een koolmonoxidemelder? Wat is de beste plaats voor een CO2-melder en waar moet je rekening mee houden?

wanneer-schakel-je-een-loodgieter-in
Tips
Wanneer schakel je een loodgieter in?

Wanneer schakel je een loodgieter in? Wanneer schakel je de hulp van een loodgieter in? Welke problemen kunnen loodgieters detecteren en verhelpen? Vroeg of laat